Excite

Frans skiresort biedt overnachting in skilift aan

  • © Getty Images
Heb je altijd al eens op een bijzondere plek willen slapen? Dan maakt skiresort Courchevel in de Franse Alpen je droom misschien wel waar. Dat resort stelt namelijk voor één nacht een skilift beschikbaar als slaapplaats via Airbnb. En de skilift staat niet op de grond, maar hangt op 2700 meter hoogte.

Het leuke is dat je hier geen hoog bedrag voor hoeft te betalen; de overnachting in de skilift is gekoppeld aan een wedstrijd van Airbnb. Als je daaraan mee doet en aangeeft waarom jij in die skilift zou willen slapen, maak je kans op de prijs. Er wordt één winnaar gekozen, die met drie andere gasten in de skilift mag overnachten.

De lift wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een leuke kamer, met zelfs een knusse zithoek. De gasten mogen eerst met sneeuwscooters naar de top van de Saulire en krijgen daar glühwein en een lekker diner met streekgerechten. De volgende ochtend mogen de vier gelukkige winnaars als eerste van de piste af.

Airbnb organiseert wel vaker bijzondere acties. Eerder kon er bijvoorbeeld overnacht worden in een omgebouwd KLM-vliegtuig, een IKEA-vestiging in Australië, Galerie Lafayette in Parijs en de boekhandel Waterstones in het Verenigd Koninkrijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021