Excite

Franse charme in Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en een echte wereldstad, vol met schitterende bezienswaardigheden. Het is echt een must om een keer een stedentrip naar deze stad te maken. Parijs kun je prima bereiken met bus, trein, auto of vliegtuig en binnen Parijs kun je de bus of de metro pakken om overal te komen.

Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de bekende Eiffeltoren, die je ook kunt beklimmen. Ook kun je naar Champs-Elysées, een dure winkelstraat, of een bezoekje brengen aan het bekende museum het Louvre. Ook heb je in Parijs de Notre Dame, Sacré-Coeur, Montmartre, de Moulin Rouge en de Seine. En natuurlijk kun je ook naar het kerkhof van Père-Lachaise. Je hebt ontzettend veel keuzes en ook tijdens een wandeling door de stad zul je genoeg zien.

Voor de kinderen is er daarnaast in de buurt van Parijs veel te beleven. Zo kun je naar het pretpark Disneyland Resort Parijs, of het wat minder bekende Parc Astérix, dat gebaseerd is op de stripverhalen van Asterix en Obelix.

Parijs heeft daarnaast talloze restaurants, zodat er voor iedereen wel wat is. Er zijn ook Mexicaanse, Chinese, Italiaanse en Indiase restaurants. Uitgaan kun je in Parijs ook heel erg goed, want er zijn veel café’s, discotheken en theaters.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020