Excite

Franse Regen spoelt Nederlanders weg

Voor steeds meer Nederlanders is de zomervakantie begonnen. Koffers inpakken, caravan aanhaken en afreizen naar Frankrijk. Ook dit jaar is Zuid-Frankrijk weer flink in trek, vanwege de prachtige natuur, de fantastische stadjes en het heerlijke weer. Maar dat laatste is niet altijd het geval. Zo werd vannacht campings in Rochebrune en Saint Aygulf getroffen door zware regenval. De ANWB Alarmcentrale stond vanochtend meteen roodgloeiend met meldingen van verzopen caravans en weggespoelde auto's.

Er zijn geen Nederlandse gewonden gevallen. Het betreft dus vooral materiële schade. In tegenstelling overigens tot de lokale bevolking. Zo is een oude vrouw door de straten van Le Luc gesleurd door een woeste modderstroom. Zij overleefde het natuurgeweld niet, net als drie andere mensen in Draguignan. Door de heftige regenval steeg het water razendsnel enkele meters, waardoor lang niet iedereen tijdig een veilig heenkomen kon bereiken. Onder de Nederlandse vakantiegangers vielen er geen slachtoffers, hoewel het altijd naar is om je auto te zien verdwijnen in een kolkende watermassa.

De toeristen die op campings stonden, zijn opgevangen in de sporthal van Fréjus, onder andere. Iedereen is inmiddels naar hoger gelegen gebieden gebracht, hoewel voor sommigen er niets anders op zat dan op het dak van hun caravan te gaan zitten terwijl het water steeg. Hoe de ANWB de vakantiegangers gaat helpen, is nog niet duidelijk. Er wordt nog geen speciaal team gestuurd. Gekeken wordt of er vervangende auto's geregeld worden om de vakantie voort te zetten of terug te keren naar Nederland.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019