Excite

Ga op stedenbezoek in Gent

Voor een succesvol bezoek aan Gent hoef je geen uitgebreide schema’s te maken, want zelfs met stilzitten beleef je er genoeg. Kies bij mooi weer voor een heerlijk terrasje aan de Graslei of Korenmarkt en kijk uitgebreid rond. Er valt genoeg te zien in deze bruisende stadsdelen. Vervolgens kun je een mooie rondvaart maken in een van de bootjes van Gent.

Wandel je daarna wat rond, dan kun je genieten van de sfeer die het indrukwekkende stadscentrum heeft. Bezoek tijdens je wandeling ook eens enkele van de bijzondere bezienswaardigheden, zoals De School van Toen. In dit museum voelt het net of je teruggaat in de tijd. Je kunt zelfs oude schoolrapporten inkijken. Na een bezoek aan het vijftiende-eeuwse kanon Dulle Griet, officieel een monument sinds 1943, kun je een wandeling maken over de vlak bij gelegen Vrijdagmarkt.

Een heerlijk dagje winkelen kan ook in Gent, waarbij je kunt starten in de Veldstraat. Hier vind je de bekende winkels van onder andere H&M, Esprit en Zara. De zijstraten herbergen ook nog diverse winkels, waaronder bijzondere boetiekjes. Meer van de designkleding? Dan is een bezoek aan de Brabantdam een aanrader. Bij slecht weer kun je ook nog winkelen, want aan het Zuid vind je het grootste overdekte winkelcentrum van Gent.

Om de dag mooi af te sluiten is een bezoek aan één van de vele restaurants natuurlijk een heerlijke optie. Geniet overdag niet te veel van de zoete lekkernijen in de diverse snoepwinkels, zodat je ruimte overhoudt voor een heerlijk diner. Voor Grieks en Oosters eten bezoek je de Brabantdam en omgeving, en in het centrum kun je terecht voor Italiaans, Indisch en Marokkaans. In de Sleepstraat vind je de beste Turkse pizzarestaurants.

Afbeelding: Flickr, jackfre2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019