Excite

Ga op vakantie naar Suriname

Door het koloniale verleden kent Suriname een zeer multiculturele samenleving. In het land worden meer dan twintig verschillende talen gesproken. De officiële taal is Nederlands. Verschillende godsdiensten bestaan hier ook vredig naast elkaar. Zo staat er in hartje Paramaribo een moskee pal naast een synagoge. In deze hoofdstad zijn ook veel Nederlandse invloeden te zien. De houten herenhuizen bijvoorbeeld.

Buiten Paramaribo is het een compleet andere wereld. Ongeveer 80 procent van het land bestaat uit tropisch regenwoud . In het zuiden ligt het 6000 hectare grote Brownsberg Natuurreservaat. Vanaf de 500 meter hoge berg kijk je uit over de ongerepte jungle, het Brokopondo-stuwmeer en de watervallen.

De Marowijne-rivier vormt de oostelijke landgrens. Dit is een prachtig gebied met stroomversnellingen en riviereilanden. Volgeladen bootjes met benzine, rijst, Franse kaas en cognac varen hier heen en weer tussen Frans-Guyana en Suriname.

Wil je echt de jungle in en iets van de cultuur leren kennen? Dan kun je een rondreis door Suriname maken. Rondreizen in Suriname vind je bij onder andere Fox reizen en Kras reizen. Beide bieden groepsreizen aan. Wil je een individuele reis naar Suriname maken, dan kun je terecht bij Ebookers voor hotels in Paramaribo of bij Arke voor voordelige appartementen. Een goedkope vlucht boek je ook zelf via internet door gebruik te maken van een vliegticketvergelijker als cheaptickets.nl.

Maduro is gespecialiseerd in vakanties naar Suriname. Je kunt hier niet alleen accommodaties boeken, maar ook verschillende tours en rondreizen. Zoals een verblijf in het Brownsberg Natuurreservaat of een dagtour naar de Joden Savanne.

Afbeelding: Flickr, gebruiker David Evers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021