Excite

Ga skiën in prachtig Zweden

Zweden heeft veel goede skigebieden. Er zijn kilometers skipistes en nog veel meer loipes. Wil je dus niet skiën maar langlaufen, dan is Zweden een ideaal land om te bezoeken. Je hoeft helemaal niet ver het land in te reizen. In de meest zuidelijke provincie van het land vind je al verschillende skigebieden. Je hoeft dus helemaal niet zo extreem ver te reizen!

Behalve skiën en langlaufen kun je in Zweden nog meer. Denk bijvoorbeeld aan een hondensledetocht, of een tocht op een sneeuwscooter. Je kunt ook ijsvissen of zelfs ijsklimmen. Een mooie wandeling maken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Er zijn gezellige restaurants, maar je kunt ook na het skiën terecht in een café voor een gezellige après-ski. Een après-ski is wel anders in Zweden dan in landen als Oostenrijk, maar het is er nog steeds erg gezellig.

Er zijn voornamelijk vakantiehuisjes in Zweden te vinden. Soms zit je dan midden in de natuur. Een hele bijzondere overnachting is ook mogelijk. Je kunt namelijk ook in een ijshotel verblijven. Deze hotels zijn er in Zweden best veel en kun je uiteraard alleen in de wintermaanden bezoeken. Een verblijf in een ijshotel kan je skivakantie natuurlijk compleet maken! Boek wel op tijd, want deze hotels zijn erg geliefd. Ook als je in een vakantiehuis wilt verblijven is het aan te raden om tijdig te boeken.

Afbeelding: Flickr account globalreset

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020