Excite

Gaat Laura Dekker de wereld rond?

Hoewel ze nog nergens daadwerkelijk heen is gezeild, staan de kranten vol over haar: de 13-jarige Laura Dekker die graag de wereld rond wil zeilen met haar zeilboot. Van haar ouders mag het, maar van de Kinderbescherming niet. Zij spanden een zaak aan tegen de ouders van het meisje.

De tiener uit Wijk bij Duurstede heeft haar zinnen gezet op een solotocht rond de wereld. Volgens de Kinderbescherming is het absoluut onverantwoord om een kind dat zo jong is, zo’n trip te laten maken. Bovendien is het meisje nog leerplichtig en zou ze niet aan haar leerplicht kunnen voldoen als ze op reis is.

Haar ouders menen dat Laura voor haar leeftijd erg volwassen is en dat ze de trip zeker aan zou kunnen. Zij steunen het plan voor de reis – die twee jaar in beslag zal nemen – dan ook van harte. Aankomende vrijdag beslist de rechter of de ouders beperkt zullen worden in het gezag over het meisje, zoals de Kinderbescherming gevraagd heeft.

Laura heeft inmiddels al aangegeven dat ze zichzelf mogelijk in Nieuw Zeeland wil vestigen, om zo haar reis toch te kunnen maken. Ze heeft alvast een verzoek ingediend om zich uit te laten schrijven uit haar woonplaats Wijk bij Duurstede. De gemeente zal met die beslissing echter ook wachten op de beslissing van de rechter.

En hoewel Laura tot nu toe nog geen meter gezeild heeft, heeft haar verhaal al wel een trip rond de wereld gemaakt. De BBC besteedde aandacht aan de zaak, de Duitse kranten staan er vol van en zelfs een krant uit Ecuador maakt melding van de geplande reis!

Afbeelding: Flickr account visulogik

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020