Excite

Gemakkelijk vliegtickets vinden dankzij Google

Google helpt vakantiegangers met het vinden van de juiste vliegtickets voor hun reis. Het bedrijf heeft zich namelijk voor zo’n 700 miljoen dollar ingekocht in ITA Software, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van reisinformatie. Op die manier moet Google reizigers straks kunnen helpen om geschikte vliegtickets te vinden voor hun trip.

Hoewel met overnames en het inkopen in bedrijven regelmatig erg grote bedragen gemoeid zijn, is dit wel een duidelijk signaal dat Google wat ziet in de branche voor reistips en informatie. Het bedrijf ITA Software is op dit moment vooral in de Verenigde Staten actief. Als je kijkt naar de invloed van het bedrijf in Europa, zie je dat deze tot nu toe zo klein is, dat het bijvoorbeeld niet nodig was om de overname te melden bij de mededingingsautoriteiten.

Door deze overname gaat Google wederom rechtstreeks de strijd aan met concurrent Microsoft, of beter gezegd: de zoekmachine van Microsoft, Bing. Bing maakt namelijk al enige tijd gebruik van de software van ITA om haar vluchtinformatie aan te bieden. Of dit gewoon door kan gaan als Google daar de touwtjes straks in handen heeft, blijft even afwachten.

Google heeft nog niet laten weten of en wanneer er precies meer bekend wordt over de participatie van het bedrijf. Voor medewerkers lijkt er vooralsnog in ieder geval nog niets te veranderen.

Afbeelding: Flickr account JoshuaDavisPhotography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021