Excite

Geniet van de natuur in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is vooral een populaire vakantiebestemming om een rondreis te maken. Er zijn dan ook vele organisaties waarbij je een rondreis kan boeken. Zo kun je bijvoorbeeld met een camper door het land trekken, maar je kunt gewoon een rondreis met de auto maken. Wanneer je met een groepsreis meegaat, reis je vaak met een busje.

Je kunt ook backpackend door Nieuw-Zeeland gaan. Dat is vooral populair onder studenten. De inwoners van Nieuw-Zeeland staan bekend om hun vriendelijkheid en je kunt dan ook gerust bijvoorbeeld al liftend door het land trekken. Wanneer je gaat backpacken kun je er ook voor kiezen om ook op sommige plaatsen te werken.

Als je voor een vakantie in Nieuw-Zeeland kiest, kun je naar het Noordereiland of het Zuidereiland. Het Noordereiland staat vooral bekend om de prachtige natuur die er te vinden is. Je vindt er prachtige baaien en zandstranden, maar ook grotten en warmwaterbronnen. Ook vind je hier White Island, een actieve vulkaan waarvan het landschap lijkt op een maanlandschap. Daarnaast vind je in Rotorua een van de mooiste huwelijksreisbestemmingen ter wereld, het kleine hotel Lake Okareka Lodge.

Ook het Zuidereiland is zeker een bezoek waard. Zo kun je bij Kaikoura walvissen of dolfijnen spotten. Op het schiereiland Otago Peninsula kun je zelfs pinguïns spotten, tevens staat er op het eiland het enige kasteel van Nieuw-Zeeland, Lanarch Castle. Het Zuidereiland staat ook bekend om de nationale parken, zo is er het Abel Tasman National Park waar je kunt kajakken en Westland National Park heeft een aantal prachtige gletsjers.

Afbeelding: Flickr, Mrs. Gemstone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020