Excite

Geniet van de natuur in Tanzania

Het meest bekend is Tanzania van de wildparken. In dit Afrikaanse land leven namelijk de Big Five van de dierenwereld: olifant, leeuw, luipaard, nijlpaard en buffel. Tijdens safari’s in de wildparken heb je de mogelijkheid om deze dieren te ontdekken. Zo is er het Serengeti National Park. Het is een beroemd wildreservaat en het staat zelfs op de werelderfgoedlijst. In dit reservaat, met een oppervlakte van 30.000 km² leven maar liefst 1.6 miljoen planteneters.

Een andere prachtig gebied waar je tijdens je vakantie zeker heen moet is Ngorongoro Conservation Area, een gebied van 8000 km² waar de oorspronkelijke Masai-bewoners en hun vee samenleven met wilde dieren. Het vee van de Masai zorgt voor hun levensbehoeften: vlees, melk en mest voor het bouwen van hun hutten. Het meest bijzondere in het gebied is wel de Ngorongoro krater van 21 bij 17 kilometer. De krater is een ingestorte vulkaan en nu kun je er schitterende vegetatie vinden. De vulkanische grond is namelijk zeer vruchtbaar en er leven dan ook een heleboel wilde diersoorten.

Daarnaast is Tanzania bekend van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De top reikt maar liefst tot 5.895 meter hoogte. Het is tevens ook de grootste vrijstaande berg van de wereld. Wanneer je de Kilimanjaro beklimt, ga je van een tropisch regenwoud naar kale vlaktes tot de eeuwige sneeuw op de top. Je kunt de Kilimanjaro zelf beklimmen en de beste periode daarvoor is buiten het regenseizoen. Je hoeft geen professionele klimmer of wandelaar te zijn, maar je moet natuurlijk wel over een goede conditie beschikken.

Afbeelding: Flickr, epcp

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020