Excite

Geniet van een vakantie in het Zuid-Amerikaanse Colombia

De hoofdstad van Colombia is Bogota. Het ligt aan de voet van twee bergen van het Andesgebergte. Het is een grote stad met zo’n acht miljoen inwoners. Er is in de stad veel gedaan om het aantrekkelijker te maken voor toeristen. Zo is er de kabelbaan waarmee je naar de top van Monserrate kan. Je hebt daar niet alleen een prachtig uitzicht, je kunt er ook de mooie kerk Iglesia de la Tercera Orden bezoeken.

De havenstad Cartagena is tijdens je vakantie ook zeker een bezoek waard. Het wordt beschouwd als de mooiste stad van Colombia en er zijn vele oude gebouwen te bewonderen. De binnenstad van Cartagena staat op de werelderfgoedlijst. Enkele van de mooie koloniale gebouwen zijn de kathedraal en het Paleis van de Inquisitie.

Een andere vakantiebestemming in Colombia zijn de Islas de Rosario. Deze eilandengroep in het zuidwesten van Cartagena is een nationaal park. Er zijn in het 120 km2 grote gebied prachtige koraalbanken te zien. Ook andere stranden in Colombia zijn een ideale vakantiebestemming, er kan bijvoorbeeld gedoken worden.

Colombia staat bekend om enkele festivals die ook veel toeristen trekken. Zo is er de Cali Fair, een festival in Cali dat elk jaar aan het eind van december gehouden wordt. Ook het carnaval in Barranquilla is beroemd, het is na het Braziliaanse Rio het grootste carnaval van de wereld zijn.

Let wel op dat reizen in Colombia buiten de stedelijke gebieden afgeraden wordt. Door de FARC kan het in de jungle in het zuiden van het land erg gevaarlijk zijn. Dat geldt voornamelijk voor de gebieden bij de grenzen met Venezuela, Brazilië, Peru en Ecuador.

Afbeelding: Flickr, Ben Bowes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020