Excite

Geniet van een vakantie in Normandië

De Franse regio Normandië is vooral bekend van de landing van de geallieerden troepen op 6 juni 1944. Langs de kust vind je er nog veel herinneringen aan en tevens zijn er een groot aantal musea. In het plaatsje Caen vind je het Mémorial, wat je tijdens je vakantie in Normandië eigenlijk niet over kan slaan.

Ondanks dat Normandië niet ver vanaf Nederland is, is er een ander klimaat. De zomers zijn vaak zonnig en warm, ideaal strandweer. Maar in het voorjaar en in de winter kun je beter niet tijdens je vakantie naar Normandië gaan, het kan dan flink stormen en regenen in deze Franse regio. Daarnaast is de regio bekend om het wisselende weer. Het kan op één dag van stralend weer naar storm gaan, dat komt doordat Normandië aan zee ligt.

Als je op vakantie gaat naar Normandië, kun je kiezen om te verblijven op een camping. Er zijn in de regio vele campings en er zijn zelfs luxe vier sterren campings, of campings op loopafstand van het strand. Hou je niet zo van kamperen, dan zijn er in Normandië natuurlijk ook veel hotels. Maar waar de regio ook om bekend staat, zijn de vele appartementen. Om tijdens je vakantie in een appartement te verblijven is natuurlijk ideaal. Je kunt zelf een vakantiewoning uitzoeken die jij het leukst vindt, je kunt zelfs verblijven in luxe chalets.

Afbeelding: Flickr, Casper Moller

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021