Excite

Geniet van Griekenland

Eet je bij een Grieks restaurant in Nederland, dan kun je al kennismaken met de kruidige en veelzijdige keuken van Griekenland. In Griekenland zelf heb je echter nog meer keuze en kun je van die heerlijke gerechten genieten bij zonsondergang, terwijl je in het heerlijke klimaat nog een drankje neemt. De vele taveernes (‘taverna’) in Griekenland lenen zich uitstekend voor een gezellige en heerlijke Griekse maaltijd. Bestelt u ‘mezes’, dan krijgt u van alles een beetje – ideaal voor iedereen die moeilijk kan kiezen.

Natuurlijk kent Griekenland behalve een meer dan uitstekende keuken ook een rijke historie. Overal in Griekenland kun je genieten van een prachtige natuur en fascinerende cultuur. In de oudheid waren steden als Athene en Sparta de belangrijkste plaatsen in Griekenland. Vandaag de dag kun je deze en andere voorname stadstaten bezoeken. Bewonder eeuwenoude ruïnes en bekijk overblijfselen van het Romeinse, Germaanse en Turkse rijk.

In Griekenland kun je ook uitgebreid genieten van een momentje rust. Kom naar één van de prachtige stranden. Behalve brede zandstranden zijn er ook kleine baaien, die een intiem gevoel creëren. Van maart tot september staat alles bovendien in bloei in Griekenland. Dit dankt het aan het uitstekende klimaat. Bewonder de meer dan tweeduizend plantensoorten in het land waar veel geneeskrachtige planten vandaan komen, zoals oregano en tijm.

Griekenland is een zeer veelzijdig land waar je niet in één vakantie klaar mee bent. Niet voor niets komen veel toeristen hier keer op keer terug. Ontdek ook Griekenland en kom genieten van alles wat het te bieden heeft.

Afbeelding: Flickr, Eustaquio Santamarino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020