Excite

Genieten op Cyprus

Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse zee, 70 km. ten zuiden van Turkije. Cyprus is een aantrekkelijke bestemming voor de zomer- en wintervakantie . De zon schijnt er het hele jaar door en er heerst altijd een aangename temperatuur. Naast zon, zee en strand zijn er ook antieke opgravingen en vele prachtige kloosters en kerken.

Sinds de opening van de luchthavens bij Pafos en Larnaka heeft het toerisme zich gericht op de zuid- en westkust. Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol duurt ongeveer 4 uur. Cyprus Airways heeft wekelijkse lijndiensten naar Pafos en Larnaka en in de zomer gaat er tevens een Nederlandse vakantievlucht.

De Cyprioten staan bekend als een vriendelijk volk. Het komt vaak voor dat je wordt uitgenodigd bij de mensen thuis. Cyprioten willen je graag helpen en je wordt als toerist snel opgenomen in de lokale cultuur en manier van leven. De meeste Cyprioten spreken Engels. De Tavérna is een traditionele eetgelegenheid en de Kafenío is een typisch Cypriotisch koffiehuis, deze nemen een belangrijke plaats in het sociale leven in.

Cyprus heeft een gevarieerd landschap bestaande uit boomgaarden met citrusvruchten, bergen met dennenbossen, olijfbomen, uitgestrekte graanvelden, rotskusten en een aantal prachtige stranden. Voor natuurliefhebbers is Cyprus een paradijs.

Heb je al zin om op vakantie naar Cyprus te gaan? De beste reisorganisaties naar Cyprus zijn Corendon, Stip reizen, Sky tours, Sud tours, Jiba, Oad reizen. Voor een overzicht van de reisorganisaties die vakanties naar Cyprus organiseren, kun je kijken op onder andere reisgraag.nl. Tot 200 euro heb je op zijn goedkoopst al een vakantie op Cyprus.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Glen Bowman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021