Excite

Genieten tijdens een cruise

Aan boord van een cruiseschip ben je van alle gemakken voorzien. De grote schepen zijn doorgaans voorzien van verschillende restaurants, winkels, zwembaden, theaters en soms zelfs een discotheek. Ook de hutten zijn vaak erg luxe, sommige hebben de beschikking over een balkon en bij anderen heb je zelfs een butler service.

Er zijn korte cruises te maken van drie of vier dagen. Zo’n minicruise is bijvoorbeeld een reis naar Newcastle. Vanuit IJmuiden vertrek je tegen de avond naar Newcastle in Engeland. Je bent dus een hele nacht aan boord van het cruiseschip zodat je ‘s ochtends in Newcastle aankomt, waar je een hele dag kunt winkelen. ’s Avonds vertrek je weer naar Nederland.

Een andere populaire bestemming om met een cruise heen te gaan is Noord-Europa. Deze reizen duren vaak langer, bijvoorbeeld acht dagen of twee weken. De bekendste van deze cruise is de Hurtigruten in Noorwegen. Deze reis gaat van Bergen naar Kirkenes en onderweg zie je de Noorse fjorden en leg je in meerdere havens aan. Ook kun je het Noorderlicht aanschouwen. Voor deze cruise moet je wel naar Noorwegen vliegen, maar vaak worden er arrangementen aangeboden.

Er zijn ook langere cruises te maken, bijvoorbeeld van een maand of drie. Op deze wereldcruises zie je de hoogtepunten en grootste steden van alle continenten. Je vertrekt en komt doorgaans weer aan in dezelfde plaats. Tevens is het mogelijk om je cruise te eindigen in een ander land of continent. Ook kun je vaak bepaalde delen van een cruise boeken, zodat je niet de volledige reis hoeft te maken.

Afbeelding: Flickr, Ed and Eddie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019