Excite

Genieten van een vakantie in het prachtige Peru

Peru is veelzijdig en je kunt er optimaal genieten. Je hebt er niet alleen uitgestrekte vlaktes, je vind er ook toppen van het grote Andesgebergte en daarnaast ook regenwouden. Wil je liever cultuur snuiven dan kun je nog veel schatten van de oude Inca’s ontdekken of uit de Spaanse koloniale tijd. Een reis naar Peru is tevens handig te combineren met een reis naar Bolivia, deze landen vullen elkaar uitstekend aan.

Peru heeft daarnaast een langgerekte kustlijn, maar het is geen aantrekkelijk gebied om van een strandvakantie te genieten. De kust is een droog woestijngebied, een van de droogste ter wereld. Toch is het robuuste landschap een lust voor het oog en je zou het gezien moeten hebben. Er zijn rotsen, steile kliffen en zandduinen. Je kunt er zelfs veel zeehonden en zeeleeuwen gezien, vooral bij het natuurreservaat Islas Ballestas.

Vergeet tijdens je vakantie in Peru zeker de stad Cuzconiet. Ooit was het de hoofdstad van het Incarijk, nu is het nog altijd een levendige stad met prachtige overblijfselen uit de tijd van de Inca’s. Het hoogtepunt is toch wel het Plaza de Armas, het hart van de stad. Vanaf daar kun je een wandeling maken naar de Qorikancha, de tempel van de zonnegod. Vroeger was deze tempel met goud bedekt, nu kun je er ’s nachts bij de verlichting een voorstelling van maken hoe het ooit geweest moet zijn.

Afbeelding: Flickr, kudumomo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020