Excite

Genieten van Griekenland met een last minute

Wie denkt aan ‘Griekenland’, denkt snel aan de bekende eilanden, zoals Kreta en Corfu. Maar buiten de eilanden is er ook heel veel te zien. Het vasteland is verdeeld in veel verschillende ‘provincies’, waarvan Attika en Peloponnesos toch wel de meest bekende zijn. Hierin vind je respectievelijk Athene en Korinthe, twee belangrijke steden uit de geschiedenis. Wie dol is op cultuur en historie mag een last minute naar Griekenland dan ook niet aan zijn of haar neus voorbij laten gaan!

Waar je ook komt in Griekenland, overal zie je overblijfselen van de tijd die ooit geweest is: het machtige Athene, het ooit zo indrukwekkende Olympia, de ruïnes van Sparta, het Orakel van Delphi, het Kanaal van Korinthe. Het zijn er zo maar een paar. Maar wat weinig mensen weten is dat Griekenland ook erg aantrekkelijk is vanwege haar fauna en flora. Je vindt hier maar liefst 5000 soorten hogere planten, nogal veel voor een land met de oppervlakte van Griekenland. Op de eilanden vind je zelfs plantensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

Ook qua dieren is Griekenland indrukwekkend. Niet vanwege de aantallen, maar wel vanwege de soorten: de Griekse landschildpad, de hardoen en de Europese kameleon zijn zo een paar bijzondere dieren die je hier regelmatig tegen kunt komen. Natuurlijk moet je dan wel eerst een last minute naar Griekenland boeken. Twijfel niet langer en zet direct alle mogelijkheden voor jezelf op een rijtje. Boeken kan tegenwoordig ook snel via internet, dus je kunt je vakantie regelen wanneer jij dat wilt!

Afbeelding: Flickr account Wolfgang Staudt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021