Excite

Genieten van het mooie Brugge

Hoewel de meeste mensen misschien naar Antwerpen of Brussel gaan voor een welverdiende vakantie kun je in Brugge ook prima terecht!

Sinds 2000 staat de historische binnenstad van Brugge al op de lijst van werelderfgoed. Niet zo vreemd, als je door de steegjes en straatjes loopt van Brugge is het net of je een sprong in de tijd maakt.

Er is dus genoeg te zien in Brugge. Zo kun je een bezoek brengen aan het Belfort of het Arentshuis. Wil je lekker met de kinderen genieten dan is een bezoek aan het Boudewijn Seapark een absolute aanrader.

Op gebied van winkelen heeft de stad Brugge iedereen heel wat te bieden. Tussen de hoofdstraten waar winkels als H&M en Zara zich bevinden zijn er veel zijstraatjes waar kleinere winkeltjes zitten. Ook die zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

De tarieven voor hotels liggen over het algemeen vrij hoog door het toeristische gehalte. Maar door thuis wat zoekwerk te doen en vooraf te reserveren kun je vanaf 60 euro per nacht al overnachten in een hotel. Wie dat nog teveel vindt kan terecht in hostels of een herberg. Hier liggen de prijzen lager, tussen de 15 en 35 euro.

Bezienswaardigheden zijn prima met de bus te bereiken. Een dagpas koop je er al voor 5 euro en daarmee kun je een hele dag onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Kaartjes in de bus zelf zijn een stuk duurder dus je doet er goed aan deze van te voren aan te schaffen.

Afbeelding: Flickr account Jim Linwood

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019