Excite

Genieten van Italië: vliegtickets naar Florence

Wie al eens in Florence geweest is, droomt er ongetwijfeld van een keertje terug te keren. En voor wie er nog nooit geweest is: er is geen beter moment om vliegtickets te boeken naar deze prachtige Italiaanse stad. Lang hoef je er niet voor te sparen, want de prijs van vliegtickets komt zelden boven de 200 euro uit. En voor dat geld kun je dan wel een van de allermooiste steden ter wereld bekijken!

Florence ligt in de regio Toscane; hiervan is het ook de hoofdstad. De stad staat vooral bekend vanwege haar culturele achtergrond. Vroeger was het – als bakermat van de Renaissance – zelfs een van de bekendste cultuursteden van Europa. Allerlei grootheden woonden hier: Donatello, Leonardo Da Vinci, Michelangelo. Catharina de Medici, Galileo Galilei; het zijn er zo maar een aantal.

Dat de stad zoveel beroemdheden aan zou trekken, stond eigenlijk al vroeg vast. De naam ‘Florence’ komt namelijk van ‘Florentia’, oftewel ‘bloei’. En bloeien deed Florence! Bouwwerken als de Duomo, Palazzo Vecchio, Bargello en de Ponte Vecchio over de Arno zijn een aantal van de meest bekende bouwwerken in Florence. Liefhebbers van kunst kunnen natuurlijk terecht in het Uffizi of in één van de andere musea in de stad.

Boek je vliegtickets vandaag nog online en vergelijk de beste prijzen. Dit is helemaal aan te raden als je niet gebonden bent aan een bepaalde periode: dan kun je net zo lang schuiven met de data, zodat je de goedkoopste tickets kunt boeken. Dan heb je meer over voor tijdens je vakantie, zonder dat je op kwaliteit in hoeft te leveren!

Afbeelding: Flickr account Chi King

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020