Excite

Genieten van reizen door Noord-Amerika

Noord-Amerika spreekt tot de verbeelding. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen er voor kiezen om hier heen te reizen. Als je het hebt over Noord-Amerika, dan denk je al snel aan de Verenigde Staten. Er zijn echter nog veel meer landen die onder de noemer ‘Noord-Amerika’ vallen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Cuba, El Salvador, Nicaragua, Saint Lucia en de Bahamas?

Ook landen als Costa Rica, Guatemala en Grenada zijn onafhankelijke landen die deel uitmaken van Noord-Amerika. Om de reeks compleet te maken zijn er nog tal van niet-onafhankelijke gebieden die we tot Noord-Amerika rekenen. Hiertoe behoren onder meer Aruba, de Britse Maagdeneilanden, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Groenland.

Deze diversiteit aan landen betekent dat een vakantie in Noord-Amerika eigenlijk volledig naar wens in te delen is. Wil je sneeuw zien? Dan reis je gewoon af naar het noorden. Zit je liever in hartje winter op het strand? Dan is een tripje naar het zuiden de beste keuze. Het enige waar je rekening mee moet houden is je budget: de vliegreis naar Noord-Amerika kan behoorlijk in de papieren lopen. Daar staat wel tegenover dat veel Noord-Amerikaanse landen – en dan met name die richting het zuiden – veel voordeliger zijn dan Europese landen. Dit kan de kosten voor je verblijf en het eten weer aanzienlijk drukken.

Afbeelding: Flickr account Werner Kunz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020