Excite

Genieten van vakantie in eigen land: hotel Den Haag

Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland. Net als veel van de andere provinciehoofdsteden in Nederland, kent ook Den Haag een rijke geschiedenis. Dat is vandaag de dag nog te zien, aan de prachtige gebouwen, kunstwerken, tuinen en andere bijzonderheden. Al met al maakt dit Den Haag tot dé bestemming voor even een weekendje weg. Heb jij je hotel al geboekt? Of wil je het liefst eerst nog even weten wat er in deze prachtige stad dan precies allemaal te doen is?

De meeste mensen kennen Den Haag tenminste van TV: hier speelt toch een groot deel van de Nederlandse politiek zich af. Als er een stad is waar politici samen komen, dan is het Den Haag wel. Ook op het wereldtoneel is het wat dat betreft een belangrijke stad, samen met Wenen, Genève en New York speelt Den Haag een belangrijke rol in de VN.

Den Haag heeft heel veel beschermde stadsgezichten, waaronder Kijkduin, Laakkwartier, Meer en Bos, Scheveningen-Dorp, Zeeheldenkwartier en de Vogelwijk. Ook heeft Den Haag veel bezienswaardigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het Kurhaus en Vredespaleis, maar ook aan Paleis Noordeinde, het Oude Stadhuis, de Nieuwe Kerk, Madurodam en het Indisch Monument. Ook de Gevangenenpoort en het Binnenhof zijn zeker een bezoekje waard.

Omdat Den Haag een vrij belangrijke stad is, kun je hier niet altijd rekenen op een goedkope last minute boeking. Zeker als er iets te doen is in de stad, zijn de meeste hotels al ruim van tevoren volgeboekt. Gelukkig zijn er altijd nog dagen waarop dit niet het geval is. Boek in ieder geval je hotel tijdig, dan ben je sowieso zeker van je plekje!

Afbeelding: Flickr account Tophee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021