Excite

Genieten van wintersport in Zwitserland

Zwitserland: een van de mooiste landen van Europa. Niet vanwege haar extreem rijke geschiedenis of haar prachtige oude gebouwen, maar juist vanwege haar prachtige natuur, gezellige sfeer en schitterende wintersportgebieden. Want als Zwitserland ergens om bekend staat, dan is het wel om haar talloze mogelijkheden op het gebied van wintersport. Ben je nog nooit op wintersport in Zwitserland geweest? Dan is het hoog tijd om daar eens verandering in te brengen!

Wintersporten doe je in Zwitserland natuurlijk vooral in de Zwitserse Alpen. Hier heb je bergen die wel hoger zijn dan 4000 meter. Prachtige sneeuwtoppen worden afgewisseld door mooie bergmeren, watervallen volgen mooie steden op en aan het einde van elke piste kun je bijna wel een leuke après-ski gelegenheid vinden. Kortom, als je het in Zwitersland niet kunt vinden, dan vind je het waarschijnlijk nergens.

Wie in Zwitserland op wintersport gaat, moet zeker kiezen voor een chalet. Als je met meerdere mensen gaat, kun je zo’n chalet gezamenlijk huren. Het grote voordeel is de sfeer en ruimte: je kunt hier echt helemaal opgaan in het Zwitserse leven en je hebt meestal meer ruimte dan in een hotelkamer. Echt veel duurder hoeft het niet te zijn.

Houd je wel van winter, maar bekijk je het liever vanaf binnen? Geef je dan op voor de treinrit over de Berninapas. Dit is een rit voor echte doorzetters: hij duurt maar liefst vijf uur. Wel rijd je dan langs alle mooie gletsjers van Zwitserland; heel veel dichterbij dan dit kom je echt niet!

Afbeelding: Flickr account Fr Antunes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020