Excite

Gent: historisch én eigentijds

Voor een combinatie van cultuur en historie snuiven en eigentijds genieten kun je het beste terecht in Gent. Deze Vlaamse stad is namelijk door 280 internationale experts verkozen tot een van de bestbewaarde historische plekken ter wereld. Dankzij het oog voor het verleden én de toekomst kwam Gent volgens de Telegraaf terecht op een derde plaats in de wereldwijde ranglijst.

Als je rondloopt in Gent zul je zien dat dit geheel terecht is. Met name de binnenstad van Gent is een lust voor het oog. Dankzij de vele goed bewaard gebleven historische gebouwen – denk aan het imposante Gravensteen uit de 12e eeuw, de Sint-Niklaaskerk uit de 13e eeuw en de Gentse Opera uit de 19e eeuw – waan je je in Gent al snel in vervlogen tijden.

De stap naar het heden is snel gemaakt: hiervoor hoef je alleen van het Historisch Centrum naar het Kunstenkwartier te lopen of te fietsen. Daar merk je duidelijk dat Gent ook vandaag nog een bruisende stad is. Jaarlijks worden onder andere op het Sint-Pietersplein tal van evenementen georganiseerd, zoals de Jaarbeurs, de Lentebeurs, het Kerst-Koren-Festival en I Love Techno. Daarnaast kun je na een dag lekker shoppen natuurlijk rustig neerstrijken op één van de leuke terrasjes of in het kleine Muinkpark, het restant van de oude dierentuin van Gent.

Je hoeft niet bekend te zijn in Gent om er een leuke tijd te beleven: alle bezienswaardigheden, in- en uitstapplaatsen van de bus en andere bijzondere locaties zijn gemakkelijk te vinden dankzij de nieuw geplaatste bewegwijzering in de stad. Hierdoor kun je je gemakkelijk richten op alles wat deze stad je te bieden heeft!

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020