Excite

"Gent veel echter dan het mooie Brugge" was eenmalig

De recente promotiecampagne van Gent heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien bij onze zuiderburen. Voor deze promotiecampagne werd gebruik gemaakt van een citaat uit National Geographic, namelijk “veel echter dan het mooie Brugge”. Bij de burgemeester van Brugge schoot dat in het verkeerde keelgat!

Burgemeester Patrick Moenaert kon het citaat en de daarom heen gebouwde promotiecampagne niet waarderen. Toch hoeft hij niet te rekenen op een excuus van Daniël Termont, de burgemeester van Gent. Die is er namelijk ook stevig van overtuigd dat ‘zijn’ Gent gewoon een heel mooie, authentieke historische stad is. De Brugse burgemeester hoeft zich in ieder geval niet langer groen en geel te ergeren, want de promotiecampagne is inmiddels ten einde gekomen.

Overigens heeft de burgemeester van Gent wel een punt, want Gent is inderdaad een erg mooie stad, waar je nog volop kunt genieten van historie. Het leven in de stad speelt zich af voor een historisch decor, dat je af en toe stil doet staan van verbazing. De uitstekend bewaard gebleven gebouwen, monumenten en kunstschatten; samen zorgen ze ervoor dat Gent garant staat voor een bijzondere tijd. En omdat Gent prima te bereiken is, kun je hier ook best een weekendje naar toe!

Afbeelding: Flickr account D3 San Francisco

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020