Excite

Gevangenis wordt hotel bij Het Arresthuis

  • Frits de Jong - Flickr.com

Bijzondere plekken om te overnachten vinden we altijd leuk. In Roermond is een oude gevangenis omgebouwd tot luxe hotel door hotelketen Van der Valk. Middenin het historische hart van de Limburgse stad krijg je een bijzondere slaapervaring in het gevangenisgebouw uit 1863.

Luxe hotel

Natuurlijk is er wel flink verbouwd om van de oude gevangenis een luxe hotel te maken. In het Arresthuis is van drie cellen één kamer gemaakt, waarbij één cel is om te slapen, één wordt gebruikt als zitkamer en één cel is de badkamer. De toegangsdeur is de originele celdeur, de twee andere deuren worden van binnenuit gebruikt als kast. De recreatieruimtes van de gevangenis zijn nu verbouwd tot extra luxe kamers. Het Arresthuis heeft ook een aantal suites, deze zijn gelegen in de voormalige directeursvertrekken en sportruimte.

Voorzieningen

In tegenstelling tot een normale gevangenis, zijn de kamers voorzien van alle gemakken. De luxe kamers van het viersterren hotel hebben een modern en stijlvol interieurs, met natuurlijk accenten van het prachtige gevangenisgebouw. Alle kamers van het Arresthuis hebben gratis WiFi, een televisie, minibar, dvd-speler en een zithoek. Ook roomservice behoort tot de voorzieningen van de Roermondse gevangenis, naast een fitnessruimte en een sauna. Aan zakelijke gasten is ook gedacht; er zijn twee vergaderruimtes, een restaurant en een bar.

Hotel het Arresthuis

Wil je een nachtje in Hotel Het Arresthuis slapen? Dat kan vanaf zo’n 120 euro per nacht, afhankelijk van beschikbaarheid. Wil je alleen een kijkje nemen in het bijzondere gebouw? Dat kan ook. Het Arresthuis biedt speciale groepsrondleidingen aan in combinatie met een kopje koffie en een stukje Limburgse vlaai.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019