Excite

Gevangenisstraf na 'zoen op de wang'

Britse toeriste Charlotte Adams en haar vriend Ayman Najafi zouden wel eens in de gevangenis kunnen belanden omdat ze elkaar in het openbaar zoenden. De twee zijn al veroordeeld tot een maand cel, maar zijn in hoger beroep gegaan, waardoor ze nog drie weken moeten wachten op de uiteindelijke uitslag.

Volgens de rechter hebben de twee de moslimwetten in Dubai overtreden door tijdens een uitje in een restaurant met elkaar te zoenen. Een 38-jarige vrouw uit Dubai nam hier aanstoot aan en belde de politie. Zij gaf aan dat zowel zij als haar kinderen het paar zagen zoenen en dat het ging om een zoen op de lippen. Volgens Charlotte en Ayman zou het slechts om een zoentje op de wang gaan.

Tijdens het hoger beroep gaf Ayman, die zelf in Dubai werkt en er inmiddels ook 18 maanden woont, dan ook aan dat hij de wetten van het land volledig respecteert, maar dat hij niet vindt dat ze iets fout hebben gedaan. Ze willen hun naam zuiveren en zijn daarom in beroep gegaan tegen de straf. Hun advocaat gaf ook aan dat het in de cultuur van de twee heel gebruikelijk is om elkaar op de wang te kussen bij wijze van begroeting. Of de rechter deze verklaring accepteert blijft afwachten: op 4 april moeten de twee weer voor de rechtbank verschijnen. Tot die tijd zitten ze vast in Dubai en mogen ze het land niet uit. Binnen het land kunnen ze wel gaan en staan waar ze willen; ze zijn op borgtocht vrij.

Afbeelding: Flickr account pedrosimoes7

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019