Excite

Giant's Causeway

De Giant’s Causeaway is een rotsformatie die je kunt vinden aan de Noord-oostelijke kust van Ierland. De rotsformatie bestaat uit zo’n 40.000 basalt-zuilen en is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door een vulkaan-uitbarsting van ruim 60 miljoen jaar geleden. De Giant’s Causeway is één van de best bezochte toeristische attracties in Noord-Ierland.

De Giant’s Causeway heeft een bezoekerscentrum, met allerlei informatie over de rotsformatie en de omgeving. Er is ook een stuk rots dat eruit ziet als een laars, ook wel de Giant’s boot genoemd. Verder vind je er nog de rotsformaties Giants Eyes, Organ, Chimney Stacks, Shepherd’s Steps, Camel’s Hump en Giant’s Gate.

De legende van de Giant’s Causeway gaat over een reus die een pad door zee naar Schotland bouwde om met zijn Schotse tegenhanger te vechten. Die reus bleek echter nog groter en daarom vroeg de reus uit Ierland om hem te vermommen als baby. De reus uit Schotland schrikt als hij de vermomde baby ziet en denkt dat zijn vader dus nog véél groter is en verdwijnt weer uit angst om het gevecht te verliezen.

Er zijn in de wereld nog meer van dit soort rotsformaties te vinden, zoals de Devil’s Tower in Wyoming, Amerika of de Cycloopeilanden bij Sicilië.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020