Excite

Glasgow

Glasgow is de grootste stad in Schotland. Het is een vooruitstrevende stad en dat is niet alleen op gebied van economie. Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden. Het is dan ook niet vreemd dat Glasgow zeer geschikt is om te bezoeken. Er zijn veel bezienswaardigheden en dat maakt Glasgow ideaal voor een stedentrip.

Glasgow heeft geen echte monumentale gebouwen, maar toch zijn er veel gebouwen die de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld het Clyde Auditorium, een variant op het Sydney Opera House. Ook het Glasgow Science Centre is de moeite waard. Het bestaat uit drie gebouwen en ziet er erg modern uit. The Lighthouse heeft twee uitkijkplatforms en deze zijn met de lift of een wenteltrap te bereiken. Tevens zijn er in Glasgow verschillende interessante musea. Het bekendste museum van Schotland is Kelvingrove Art Gallery. De toegang is gratis. Ook is er het museum People’s Palace, met een tentoonstelling waarin je kunt zien hoe Glasgow met de jaren is veranderd.

Glasgow is daarnaast zeer geschikt om te winkelen. De stad is al jaren de nummer twee als het gaat om winkelen in het Verenigd Koninkrijk en komt net na de nummer één Londen. Ook uitgaan kun je heel erg goed in Glasgow. En liefhebbers van Whiskey moeten zéker eens naar Glasgow komen.

Image: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020