Excite

Goedkoop naar Frankrijk!

Nu de economische crisis hard om zich heen slaat, zijn vakanties in eigen land weer erg populair. Toch hoeft dat niet de enige voordelige optie te zijn; Frankrijk is een geweldig alternatief dat dankzij een nieuwe maatregel van het Franse parlement nog aantrekkelijker wordt. In de horeca wordt het BTW-tarief namelijk verlaagd van 19,6 naar 5,5%, waardoor de vakantieganger veel minder geld kwijt is aan etentjes buiten de deur!

In principe mag het BTW-tarief in EU-landen niet zomaar verlaagd worden, omdat er dan concurrentievervalsing kan ontstaan. De Franse overheid kreeg echter toch toestemming om deze verlaging door te voeren en levert hierdoor ongeveer 2,3 miljard in. Uiteraard krijgen de horecaondernemers dit voordeeltje niet voor niets: zij zullen meer arbeidsplaatsen moeten creëren en hun prijzen moeten verlagen. Fijn voor toeristen dus!

Natuurlijk heeft Frankrijk veel meer te bieden dan alleen lekker eten en drinken. Zo kun je je ogen uitkijken in prachtig Parijs of heerlijk ontspannen in het karaktervolle Bretagne. Frankrijk is een land met een rijke geschiedenis en waar je ook komt; overal zie je sporen van een indrukwekkend verleden.

Ondanks het feit dat Frankrijk slechts een autorit van een dag vanaf Nederland ligt, kun je er in de zomer bijna altijd zeker zijn van lekker weer. Het enige waar je wel op moet letten is het tijdstip waarop je rijdt: overdag is het in veel gevallen te warm om lekker door te kunnen rijden én dit jaar kun je maar beter de weekenden van 11 en 12 juli en 1 en 2 augustus mijden, want dan sta je ongetwijfeld in de file!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021