Excite

Goedkoop op vakantie als woningoppas

Vakanties worden ieder jaar wel wat goedkoper, maar toch blijft een reis – zeker met het hele gezin – een behoorlijk prijzige aangelegenheid. Tijdens deze economische crisis is dat voor veel mensen wat té prijzig. Gaan zij dan niet op vakantie? Juist wél! Zij kiezen ervoor om woningoppas te zijn voor mensen die ook op vakantie zijn.

Het principe van een woningoppas is heel eenvoudig; als woningoppas verblijf je gedurende de vakantie van de eigenaars in de woning en betaal je daar niets voor. Het enige wat je moet doen, is goed op de woning passen. Voor de eigenaars is het een prettig idee dat er iemand in hun woning verblijft en voor de oppassers zelf is het een prettige, leuke vakantie.

Zo is het comfort van een woonhuis niet te vergelijken met een krappe tent of caravan. Zelfs een hotel is minder gemakkelijk; je hebt veel minder ruimte. Hoewel het oppassen wel wat van je vraagt – zo zul je de boel ook gewoon schoon moeten houden – ligt er vaak veel minder druk op.

Het idee van woningoppas begint inmiddels goed aan te slaan. Zo waren er in 2008 ongeveer 220 mensen die ‘werkten’ als woningoppas en in 2009 is dat aantal al ruim verdubbeld naar 494. In de eerste twee maanden van 2010 kon alweer een stijging van 36% genoteerd worden. Dit aantal zal in de zomermaanden waarschijnlijk nog verder stijgen.

Afbeelding: Flickr account wili_hybrid

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019