Excite

Goedkoop op wintersport in Tsjechië

Tsjechië is onder Nederlanders vooral populair omdat het veel goedkoper is dan wintersportgebieden in de Alpen. De bergen in het land zijn niet erg hoog en vooral het Reuzengebergte is niet sneeuwzeker, maar dat wordt goedgemaakt door de korte wachttijden bij de skiliften. Ook is er meer ruimte op de piste.

De populairste skigebieden in Tsjechië liggen in het Reuzengebergte, bij de Poolse grens. Het gebergte ligt niet hoog, gemiddeld zijn de bergtoppen 1200 meter. Een van de populaire gebieden in het Reuzengebergte is Špindlerův Mlýn, dat ongeveer 140 kilometer ten noorden van Praag ligt. Doorgaans ligt hier van december tot maart/april sneeuw. Het skigebied is klein met zo’n 25 kilometer, maar er zijn pistes voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters.

Maar ook het in het Boheemse Woud zijn er skipistes, zoals bijvoorbeeld Šumava. Het bekendste skigebied daar is Špičák. Ook dit gebied is niet zo groot. Er is 16 kilometer piste en maar één moeilijke piste voor de gevorderde skiër. Toch is er in dit gebied ook genoeg te doen voor andere wintersporters. Zo zijn er verschillende pipes voor snowboarders en voor langlaufers is er maar liefst 120 kilometer aan loipes tussen de dorpen.

In Tsjechië is er geen algemene regel voor het gebruik van winterbanden. Het ligt aan de weg of winterbanden verplicht zijn, dat is met name op wegen waar niet gestrooid wordt. Wel is het verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben, zodat die gebruikt kunnen worden als dat nodig mocht zijn.

Afbeelding: Flickr, Jack of Hearts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021