Excite

Goedkoop overnachten: hoe doe je dat?

Waar kun je goedkoop overnachten? Er zijn meerdere mogelijkheden en je kunt dan echt flink besparen op je vakantie! Lees hier wat de opties zoal zijn!

Couchsurfen

Couchsurfen is een goedkope manier om ergens te overnachten. Je slaapt bij mensen thuis op de bank en betaalt dus niets voor je overnachting. Het is vaak wel gebruikelijk om je host iets te geven, of om hem mee uit eten te nemen. In ruil stel je ook jouw huis of zetel ter beschikking. Meer informatie vind je op couchsurfing.org. Couchsurfen is ook een hele leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Huizenruil

Bij huizenruil ruil je dus je letterlijk je huis met iemand anders. Jij gaat op vakantie in de omgeving van de persoon waar je mee ruilt en hij of zij in jouw omgeving. Wel moet je natuurlijk rekening houden met elkaars wensen en eisen. Meer informatie vind je op huizenruil.com.

Hostels

In hostels kun je vaak goedkoop overnachten. Je betaalt namelijk voor een bed en niet voor een kamer. Het is ook een leuke manier om mensen van over de hele wereld te leren kennen. Je moet het in ruil natuurlijk wel zien zitten om in een zaal te slapen met anderen. Privacy heb je dus normaal gezien een stuk minder.

Kamperen

Goedkoop overnachten kan ook als je gaat kamperen. De meeste campings zijn niet echt duur, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort camping waar je wilt verblijven. Hoe meer luxe en faciliteiten er aanwezig zijn, hoe duurder het wordt. Er zijn ook landen waar wild kamperen is toegestaan. Je betaalt dan helemaal niets. Zoek wel goed uit welke landen dit zijn en in welke gebieden je mag wild kamperen. Of vraag aan een lokale boer of grootgrondbezitter of je een nachtje op zijn of haar grondgebied je tentje mag opslaan. Je zou verbaasd zijn hoeveel mensen hier open voor staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020