Excite

Goedkoop overnachten in hostels

Wie niet veel geld wilt besteden kan kiezen voor een hostel. Een hostel is ook wel een jeugdherberg. Deze naam wordt echter nog maar zelden gebruikt, omdat mensen bij ‘jeugdherberg’ denken dat er een leeftijdsgrens aan vastzit. In sommige landen worden de hostels voornamelijk gebruikt voor backpackers, zoals bijvoorbeeld in Australië, Thailand of de Verenigde Staten.

Bij een hostel heb je doorgaans een gedeelde slaapkamer, waar in veel gevallen stapelbedden staan. Er zijn ook wel privékamers in hostels te vinden. In de meeste gevallen worden ook de douches en het toilet gedeeld. Het eten wordt soms ook verzorgd, maar de kans is groot dat je hier extra voor moet betalen. Doorgaans blijf je een paar nachten in een hostel, maar langer kan tegenwoordig ook. Dit is wel afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is. In het hoogseizoen is de kans aanwezig dat er geen plek meer voor je is als je langer wilt blijven.

De eerste hostel is ontstaan in 1912, in Westfalen in Duitsland. Je kunt hier de oude kamers van de hostel nog steeds zien, maar je kunt er geen gebruik meer van maken. Ook in Nederland vind je nog steeds veel oude hostels. De eerste in ons land werd gebouwd in 1929. De oudste die nog steeds in gebruik is, is gebouwd in 1933 en kun je vinden in Rijnauwen.

Afbeelding: Flickr account ricmartins

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021