Excite

Goedkoop vliegen heeft prijskaartje

Het is tegenwoordig steeds meer een sport om zo goedkoop mogelijk te vliegen. De naam van de luchtvaartmaatschappij maakt veel mensen niet zoveel meer uit, de prijs van het ticket is veel belangrijker. Goedkoop vliegen komt echter wel tegen een – soms veel te hoge – prijs. Volgens experts mag een vliegramp zoals die in Tripoli niet los worden gezien van deze drang naar prijsstunten.

Verschillende Nederlandse passagiers hebben eerder al kritiek geuit op Afriqiyah Airways, de luchtvaartmaatschappij van wie het vliegtuig net voor de landingsbaan van Tripoli neerstortte. De organisatie binnen de luchtvaartmaatschappij zou erg chaotisch zijn en er zouden ook geen noodplannen of samenwerkingen met andere maatschappijen bestaan.

Reisorganisatie OAD kreeg enige tijd geleden een aanbod om haar klanten via Afriqiyah te laten vliegen. De organisatie vertrouwde het echter niet zo en heeft er bewust voor gekozen om niet in te gaan op het – overigens zeer goedkope – aanbod van de maatschappij.

Hoewel het natuurlijk te ver gaat om te zeggen goedkoop vliegen gelijk staat aan een grotere kans op neerstorten, is het wel zo dat van veel duurdere maatschappijen vast staat dat het veilige organisaties zijn en dat als er daar iets gebeurt, dat het echt om een ongeluk gaat en niet om achterstallig onderhoud, onkunde bij het personeel of andere verwijtbare oorzaken.

Wie zo veilig mogelijk wil vliegen, kan in ieder geval een kijkje nemen op de zwarte lijst die de EU gepubliceerd heeft. Deze lijst laat zien welke luchtvaartmaatschappijen niet voldoen aan de Europese standaarden en daarom niet in Europa mogen vliegen.

Afbeelding: Flickr account johndoeforty1

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019