Excite

Goedkoop vliegen naar Canada

Vliegen naar Canada wordt binnenkort een stuk voordeliger. Goedkope luchtvaartmaatschappijen Ryanair en Easyjet mogen nu ook spotgoedkoop vliegen tussen Europa en Canada. Dit is het gevolg van een nieuw en verstrekkend luchtvaartakkoord tussen Canada en de 27 landen van de Europese Unie dat gisteren in Praag is bezegeld.

Volgens de nieuwe afspraken die er zijn gemaakt mogen de Europese en Canadese luchtvaartmaatschappijen zonder enige beperking van en naar elkaars vliegvelden vliegen. Ook zullen de prijzen een stuk lager worden en zullen de prijzen van de trans-Atlantische vluchten volledig worden vrijgegeven. Ook mogen maatschappijen elkaars belangen overnemen. Dit betekent dat er compleet nieuwe luchtvaartmaatschappijen kunnen ontstaan en dat Europese maatschappijen ook in en vanuit Canada mogen gaan vliegen.

Op dit moment vliegen er jaarlijks rond de 9 miljoen passagiers tussen Europa en Canada. Er wordt verwacht dat door de huidige aanpassingen dit aantal zal gaan verhogen met minstens 3,5 miljoen mensen. Daarnaast zal het vliegverdrag duizend extra banen opleveren. Het reizen naar Canada gaat dus een stuk aantrekkelijker worden. Canada is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest, maar veel mensen gaan er toch liever niet heen vanwege de kosten. Dankzij de nieuwe regelingen zal het een stuk voordeliger worden om dit mooie land te kunnen zien.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020