Excite

Goedkoopste Europese bestemming citytrip: Litouwen

  • © Getty Images
Een weekendje weg naar een mooie Europese stad duur? Dat ligt er maar net aan naar welke stad je gaat. Een bezoekje aan de hoofdstad van Litouwen, Vilnius, blijkt bijvoorbeeld een erg goedkope keuze te zijn. Dankzij de prijsdaling voor stedentripjes, kun je hier voor ongeveer €130 al terecht voor een goede maaltijd, twee overnachtingen, transfers van de luchthaven, het bezoek aan een aantal attracties en vervoer door de stad. Dan hoef je alleen nog maar een goedkoop vliegticket te scoren, maar dat is tegenwoordig ook niet zo'n probleem meer.

Met dit bedrag komen de kosten voor een weekendje Litouwen ver uit onder de kosten voor een weekendje in een 'gebruikelijke' Europese stad, zoals Parijs, Rome of Amsterdam. Voor een weekendje Parijs tel je al snel €300 neer, voor Rome zo €325 en voor Amsterdam mag je wel rekenen op zo'n €350.

De meeste steden die een goede waarde voor hun geld bieden liggen in Oost-Europa. Naast Litouwen is bijvoorbeeld ook Boedapest een hele goede optie. Daar betaal je ongeveer €150 voor een compleet weekendje weg. Ook de hoofdstad van Letland, Riga, is in het afgelopen jaar een stuk goedkoper geworden. Stond die eerst nog op de zesde plaats van goedkoopste bestemmingen, nu is hij opgeklommen tot de derde plaats.

Andere goedkope bestemmingen voor een stedentripje zijn Tallinn, de hoofdstad van Estland, en Athene, de hoofdstad van Griekenland. Die laatste is bovendien ook de goedkoopste optie voor mensen die graag in West-Europa op vakantie willen. In Athene kun je met z'n tweetjes lekker uit eten voor amper €35. Dat kan overigens nog goedkoper in Praag, waar je misschien net €29 betaalt voor een maaltijd voor twee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020