Excite

Een goedkope citytrip naar Barcelona: mogelijkheden genoeg

Barcelona is de stad met oneindig veel mogelijkheden voor iedere beurs. Wie voor een goedkope citytrip naar Barcelona gaat, kan zich goed inlezen met de volgende tips.

Gratis bezienswaardigheden

Wereldberoemd kunstenaar Gaudí is belangrijk voor Barcelona. Zijn Sagrada Família kathedraal is van buiten gratis te zien, maar ook het door hem ontworpen Park Guëll is een gratis bezoek meer dan waard. Als je dan ook nog eens je lunch bij de supermarkt koopt, kun je picknicken met een prachtig uitzicht over de stad.

Een minstens zo mooi uitzicht heb je vanaf berg Montjuïc. Ga daar 's avonds heen om ook te genieten van de fantastische lichtshow rond de fonteinen. Beklim de berg of neem betaald de kabelbaan voor een echt adembenemend uitzicht.

Het musea Picasso is op de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken en de overige zondagen van 15.00 tot 20.00 uur. De Ramblas is een must om over te flaneren. Eten hier is wel een stuk duurder dan elders in de stad. Houd daar dus rekening mee.Ook de standen van Barceloneta zijn gratis.

Tenslotte is er de Mercat de la Boqueria, de dagelijkse versmarkt van Barcelona. Druk en kleurrijk. In de omgeving van de markt zijn ook diverse goedkope eetgelegenheden.

Vervoer

Om van de ene naar de andere gratis attractie te reizen heb je het openbaar vervoer nodig. Maar de fiets bij uitstek het goedkoopste vervoermiddel is. Voor 3 euro per dag huur je al een fiets. Wie toch voor tram, bus of metro gaat, is er de Barcelona card die ook nog kortingen geeft op musea, outlets en restaurants. Er is ook een art card die hoge kortingen geeft op musea en bezienswaardigheden. Beiden zijn bij de tourist information kantoren te verkrijgen.

De reis

Voor wie goedkoop wil reizen, is het zaak de diverse aanbiedingen in de gaten te houden. Zowel de prijsvechters als de grote luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatig hele mooie aanbiedingen. Bekijk ook de combinatieaanbiedingen van de reisbureaus die tussen de 200 en 250 euro zullen liggen. Soms zal een combi boeken voordeliger zijn, soms een reis en een hotel apart. Vanuit een aantal steden is er dagelijks een busreis naar Barcelona. Je bent dan twee dagen voor het reizen kwijt, maar de prijs van 70 euro retour is wel heel gunstig.

Eten en drinken

Zoals gezegd is de Ramblas heel leuk om over te flaneren, maar de prijzen zijn echt toeristisch. Net als in andere wereldsteden is de beste tip om te gaan eten op plekken waar de lokale bevolking ook dineert. Kijk of vraag naar leuke zaakjes waar de Barcelonezen zelf eten. Zij weten waar je niet te veel betaalt voor goed eten. Zoek ook de wijken op die iets uit het centrum liggen. Daar zijn vaak dezelfde gerechten een stuk goedkoper. Ook om te onthouden is dat de dagschotels 's middags een stuk goedkoper zijn dan 's avonds.

Met deze tips lukt het vast een goedkope citytrip naar Barcelona te realiseren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020