Excite

Goedkope hotels in Gent, Belgie

Met meer dan 800.000 overnachtingen was 2010 een toeristisch topjaar voor Gent. Ieder jaar weten steeds meer toeristen hun weg te vinden naar deze Belgische stad, gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen. Op slechts enkele uren rijden van de Nederlandse grens, is het een zeer goede bestemming voor een last minute weekendje weg om in goedkope hotels in Gent in België te verblijven.

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijkertijd. Met haar moderne dagelijkse stadsleven afgetekend tegen een prachtig historisch decor wordt er gewoond, geleefd, gewerkt en genoten door zowel de Gentenaar als de toeristische bezoeker. Gent is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een fleurige en levendige stad met een swingend nachtleven.

De binnenstad wordt gedomineerd door de Gentse torenrij, drie torens die het kenmerkende silhouet van de stad vormen. Verscheidene historische bouwwerken zijn uitgeroepen tot beschermd erfgoed. Naast vele kerken, zijn er ook parken en een oude stadswal die bezichtigd kunnen worden. Wil je niet zelf verdwalen in al deze pracht en praal, huur dan een gids en maak op een snelle wijze kennis met de stad.

Voor de nachtdieren onder ons zijn er vele gezellige kroegjes waar ouderwetse Belgische bieren worden geschonken. Leuk feitje is dat de belichting van alle Gentse gebouwen en monumenten drie sterren toebedeeld heeft gekregen van Michelin. Naast een fraaie belichting zijn er ook genoeg andere manieren om van het nachtleven te genieten. Neem plaats op een van de vele terrasjes, of ga dansen in een van de vele clubs.

Al met al zijn er voldoende goedkope hotels in Gent in België waar je terecht kan voor een heerlijk last minute weekendje weg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021