Excite

Gent België: Historische studentenstad met goede hotels

Goedkope hotels in Gent, Belgie? Op het vlak van de verblijfsaccomodatie scoort Gent erg hoog. Van een eenvoudig dak boven je hoofd, tot comfortabele viersterrenhotels, en dit allemaal aan budgetvriendelijke prijzen.

Best bewaarde historische stad ter wereld

Wie een citytrip in België plant, denkt meestal aan het trio Antwerpen, Brussel en Brugge. Gent moet, als historische studentenstad, voor dit drietal zeker niet onderdoen. De hoofdstad van Oost- Vlaanderen werd niet voor niets uitgeroepen tot een der best bewaarde historische steden ter wereld. Een ontdekkingstocht doorheen het historische Gent start bij voorkeur op de Graslei, waar men volop kan genieten van een indrukwekkend uitzicht over het sfeervolle stadscentrum.

Historisch stadscentrum

Wie met de vele toeristische troeven van Gent wil kennismaken, moet ongetwijfeld het imposante Gravensteen gezien hebben, dat door Filip Van Den Elzas werd heropgebouwd in 1180. Andere troeven van het historische stadscentrum zijn ongetwijfeld de Sint- Baafskathedraal met het befaamde Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck, het Belfort en de Lakenhalle. Vanop de toren van het Belfort heeft men een schitterend panoramisch zicht over de stad.

Bruisende studentenstad

Het Sint- Pietersplein is het kloppende hart van de bruisende studentenstad die Gent beslist is. Het is meteen ook het evenementenplein bij uitstek, en bewijst dat Gent zowel een historisch waardevolle als een eigentijdse stad is. In de nabijgelegen Overpoort bevinden zich tal van typische studentencafés, die dag en nacht voor een levendige sfeer zorgen. Naast een efficiënte bewegwijzering, beschikt Gent over een perfect uitgebouwd openbaar vervoersnet, waardoor koning auto hier naar het achterplan werd verwezen. Goedkope hotels Gent Belgie? Zeker doen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019