Excite

Een goedkope rondreis in Amerika: is dat mogelijk?

Een goedkope rondreis door Amerika is niet erg makkelijk. Vaak ben je voor een vakantie van zo'n drie weken al ruim tweeduizend euro kwijt. Dat komt omdat de vliegtickets vrij duur zijn, je overal moet overnachten en vaak ook een autohuur nodig hebt. Er zijn gelukkig manieren om geld te besparen.

National Park Pass

Voor alle nationale parken moet je entree betalen. Als je van plan bent veel parken te bezoeken, kun je ook kiezen voor de National Park Pass. Die is een jaar geldig en kun je in vrijwel alle nationale parken gebruiken. Met deze pas betaal je één keer een bedrag en kun je vervolgens alle nationale parken in zonder te betalen. Een echt goede manier dus om geld te besparen.

Kamperen

Amerika is een echt land om te kamperen. Er zijn talloze campings en die zijn vaak veel goedkoper dan de hotels. Je kunt een camper huren en dan op allerlei plekken kamperen.

Hostels

In Amerika heb je vaak ook veel hostels. Hier kun je, net als op campings, goedkoop overnachten. Vaak vind je hostels langs de kant van de weg. Let wel op dat vooraf reserveren altijd aan te raden is. Kamers kunnen al vroeg volgeboekt zijn, zeker in toeristische gebieden.

Zelf eten maken

In winkels als Wall-mart en andere grote supermarkten kun je heel voordelig eten kopen. Koop bijvoorbeeld eten dat je zelf op de camping kunt klaarmaken. Of koop brood, voor een lekkere picknick onderweg. Dat bespaart kosten, want je hoeft niet op locatie te eten. Er zijn vaak grootverpakkingen te vinden in Amerika en dat kan helemaal handig zijn wanneer je met een groep reist.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019