Excite

Zoek voor je goedkope vakantie in Bulgarije

In tegenstelling tot vakantiekrakers als buurlanden Turkije en Griekenland is Bulgarije veel onbekender. Juist daarom is een goedkope vakantie naar Bulgarije boeken nog altijd mogelijk. Je boekt je reis per vliegtuig of reist met eigen vervoer naar een land met onbeperkte mogelijkheden. Dat kan wel eens een hele verrassende vakantie worden.

Bulgarije, land van talrijke mogelijkheden

Goudgele stranden die langzaam in zee afdalen. Veel zonuren. Volop watersportmogelijkheden, maar ook prachtige imposante natuur en een rijke culturele historie. Wat je ook in een vakantie zoekt, Bulgarije heeft het.

Goede accommodaties

De kust van de Zwarte Zee is natuurlijk net als in andere vakantielanden voorzien van talrijke mooie hotels met zwembad en tal van faciliteiten. Wat dat betreft is er niets nieuws onder de zon. Wel belangrijk is dat de voorzieningen voor het geld uiterst luxe zijn. Wie meer het binnenland ingaat, vindt prachtige landhuizen met kamers of vakantiewoningen met prachtig uitzicht die echt goedkoop te noemen zijn.

Eten en drinken

De meeste hotels serveren de gerechten van de westerse keuken. Veel buffetten en veel vlees. Wie van slow cooking houdt, kan in Bulgarije zijn hart ophalen. Veel gerechten staan uren op het lage vuur. De voorgerechten zijn meestal koud, omdat men ook langzaam begint met eten. De traditionele keuken heeft veel raakvlakken met die van buurland Turkije. De Bulgaarse wijnen, vooral de rode, zijn gekend om hun volle smaak. Ook hier geldt weer dat de prijzen laag zijn, zodat ook het eten zorgt dat je een goedkope vakantie in Bulgarije kunt hebben.

Het geld

De munteenheid in Bulgarije is de Lev (Leva = meervoud). Een Lev is 100 Stotinki. De officiële afkorting van de Lev is BGL. Er is papiergeld en er zijn munten. De bankbiljetten lopen van 10 naar 50.000 Leva en de munten van 1 tot 50. Uitvoeren is verboden evenals zwart wisselen. Lever geen gescheurde of verkreukelde biljetten in. In de meeste hotels en bij banken kan je met je creditcard terecht. Pinnen is ook goed mogelijk, zeker in de steden. De koers schommelt altijd, maar het is ongeveer 1 staat tot 2. Voor 100 euro krijg je dus ongeveer 200 Leva.

Bulgarije: goed goedkoop en verrassend veelzijdig

De Bulgaren zien graag toeristen komen. Het land is al lang niet meer het arme land waar je je schaamt, omdat je er op vakantie bent. Natuurlijk is het leven er anders, maar in de meeste steden kun je goed winkelen en de kustplaatsen leveren voor weinig geld veel plezier en mogelijkheden. Boek dus je goedkope vakantie naar Bulgarije!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020