Excite

Goedkope vliegtickets naar Nador

Sinds 1999 heeft Nador in het noordoosten van Marokko een eigen vliegveld. De stad is de afgelopen decennia steeds populairder geworden onder Marokkanen die in Europa wonen maar van oorsprong uit de regio Nador komen. Sinds 2009 is de stad ook aangesloten op het nationale treinnetwerk en ontplooit Nador zich steeds verder.

De meeste hotels in de stad zijn relatief eenvoudig. Wel zijn er een aantal hotels in aanbouw die Nador aantrekkelijk moeten maken voor toeristen van niet-Marokkaanse afkomst. Ook de wegen worden aangepakt en zodoende is de stad hard op weg een echt vakantieoord te worden. De ligging aan de Middellandse Zee is ideaal en inmiddels is het eerste viersterren hotel, het Rif hotel, opgeleverd.

Vanuit Europa zijn er meerdere prijsvechters die vluchten naar Nador aanbieden. Atlas-blue bijvoorbeeld, vliegt op de Marokkaanse stad vanaf de vliegvelden Amsterdam, Düsseldorf, Brussel en Keulen/Bonn. De Marokkaanse dochter van de Duitse touroperator TUI, Jet4You, biedt eveneens goedkope vluchten naar Nador aan vanaf vliegveld Charleroi. Ook de bekende prijsvechter Ryan Air vliegt op het pasgebouwde Nador International Airport.

Een reis van Amsterdam naar Nador duurt ongeveer drie uur. De terminals op het vliegveld zijn klein maar overzichtelijk. Tijdens de drukke uren staan er taxi’s buiten de terminals te wachten. Mochten er geen taxi’s zijn kun je ze op afroep laten komen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Azzadine Amjahed

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020