Excite

Goedkope vliegtickets naar Praag

Praag ligt aan de rivier de Moldau en de stad strekt zich uit over verschillende heuvels van het dal van de Moldau. Het is een grote stad met meer dan een miljoen inwoners. Maar de stad is ook zeer romantisch, met het oude stadscentrum. Er zijn meer dan 500 torentjes. Vele hiervan zijn verguld en daar dankt Praag onder andere de bijnaam Gouden Stad aan.

Een tip in Praag is om gewoon door de vele kleine steegjes en over de grote pleinen te slenteren. Een van de mooiste pleinen van Praag is het Oude Stadsplein. Hier staan prachtige historische gebouwen zoals het Kinskypaleis uit 1765 en de 14-eeuwse Tynkerk. Een andere aanrader is de Karelsbrug. Deze autovrije brug over de Moldau biedt plek aan vele kunstenaars en straatartiest. Ook heb je vanaf de Karelsbrug uitzicht op de burcht van Praag.

Wat is nu makkelijker om naar Praag te gaan dan met het vliegtuig? Praag heeft maar een luchthaven, Ruzyně International Airport. Dit vliegveld ligt maar op 10 kilometer van de stad. Met een half uurtje ben je vanaf de luchthaven in het stadscentrum. Meerdere luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Praag, zoals KLM, Brussels Airlines en Wizz Air.

KLM vliegt dagelijks meerdere keren naar Praag, net zoals Brussels Airlines. Wizz Air is een prijsvechterdie ondere andere vliegt vanaf Eindhoven en vanaf Charleroi in België. Maar de tickets van Wizz Air zijn doorgaans goedkoper dan van KLM. Ze stunten vaker met de prijzen, zodat er vaak al tickets naar Praag zijn rond de 15 euro.

Afbeelding: Flickr, Rachel_thecat

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020