Excite

Goedkope vluchten naar Faro in Portugal

De luchthaven van Faro is het beginpunt van een vakantie in het zuiden van Portugal. Vanaf dit vliegveld kan je verder reizen naar de resorts en de kuststeden van de Algarve. Vliegtickets zoek je op het internet. Zo vind je goedkope vluchten naar Faro in het fraaie vakantieland Portugal.

Faro is de belangrijkste luchthaven van de Algarve en ligt op ongeveer zeven kilometer ten westen van de gelijknamige stad. Het is een moderne luchthaven en zeer populair onder prijsvechters die vluchten aanbieden vanuit Noord-Europa. Goedkope maatschappijen zoals Ryanair, Easyjet en Air Berlin vliegen in de zomer bijna dagelijks op Faro.

Een vliegticket naar Faro hoeft niet veel te kosten. Als je goed zoekt op het internet, dan kan je soms tientallen euro's besparen. Websites zoals Skyscanner.nl, Cheaptickets.nl, en Worldticketcenter.nl bieden je een overzicht van de mogelijke vluchten op dat moment. Je hoeft alleen je vertrekdatum in te vullen en de website doet het werk. Zo krijg je een overzicht van de prijzen, vliegtuigmaatschappijen en reistijden. Als je op deze websites niets vindt, dan is Vliegwinkel.nl een alternatief.

Je kunt de luchthaven van Faro bereiken vanaf diverse vliegvelden in Nederland. Zo vertrekken er niet alleen vluchten vanaf Amsterdam, maar ook vanuit Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Eelde. Het loont de moeite om de aanbiedingen goed met elkaar te vergelijken. Zeker in de zomermaanden variëren de prijzen sterk. Sommige tickets kosten dertig euro, maar de prijzen van andere tickets bedragen honderdvijftig euro.

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Faro, maar je kunt vanuit de stad Faro wel verder reizen langs de kust. Vanaf Faro Airport zijn de toeristenplaatsen langs de Algarve snel bereikt. Naar Almancil duurt twintig minuten, naar Vilamoura dertig minuten, naar Albufeira drie kwartier en naar Portimão een uur. Vanaf Faro Airport rijden bussen naar het centrum van Faro en van daaruit kan je met snelbussen naar de diverse toeristenplaatsen langs de kust. De bussen vertrekken ieder half uur tussen 7:10 en 20:40 uur. Van juni tot oktober is er een sneldienst.

Het is geen probleem om op de luchthaven van Faro een auto te huren. Er is een ruime keuze aan bedrijven die auto's verhuren: Europcar, Avis, Hertz, Alamo, Budget, Rentauto, Sixt en Auto Jardim. Al deze bedrijven hebben balies in de aankomsthal. Het huren van een auto is niet duur.

Vanuit de toeristenplaatsen aan de Algarve is het ook mogelijk om een busrit naar Lissabon te maken. Je krijgt een dag om rond te struinen in de hoofdstad van Portugal en van de historische wijken te genieten. Als je meer wilt weten over de luchthaven van Faro, surf dan even naar de website van Airportdesk.nl en zoek dit vliegveld in Portugal even op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020