Excite

Goedkope vluchten naar zonnig Griekenland

Als eilandenrijk en een vooraanstaand vakantieland heeft Griekenland veel luchthavens: maar liefst 64 met verharde landingsbanen. In totaal zijn er vijf die aan de moderne internationale standaard voldoen. Dit zijn Athene, Thessaloniki, Rhodos, Heraklion en Corfu. Ruim tachtig procent van de toeristen die Griekenland bezoeken, nemen het vliegtuig. Dit is niet alleen de goedkoopste, maar zeker vanuit Nederland ook de snelste manier om je vakantiebestemming te bereiken. Zeker als je naar één van de eilanden gaat, zoals Corfu, Santorini, Kos, Kreta en Rhodos. Wil je juist naar het noorden van Griekenland: kijk eens naar Thessaloniki.

Je kunt goedkope vluchten naar Griekenland vinden op het internet. Met name de websites Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl bieden je een zeer bruikbaar overzicht van de verschillende vluchten en prijzen. Je hoeft alleen de vertrekdatum in te voeren en de website doet al het werk. Vind je op deze twee sites geen geschikte vlucht, dan kan je altijd uitwijken naar Vliegwinkel.nl en Vliegtickets.nl. Ga je slechts voor enkele dagen naar bijvoorbeeld Athene of heb je aan weinig kleding genoeg? Overweeg dan om alleen handbagage mee te nemen. Zo wordt je ticket goedkoper. Klik ook altijd even op 'betalen' om de echte prijs van een vliegticket te zien. Soms komen er later nog extra kosten bij.

De luchthaven van Athene ligt ten zuiden van de stad op slechts 13,4 kilometer van het centrum. Afhankelijk van de verkeersdrukte kost het je gemiddeld vijftig minuten om de stad te bereiken. Het Eleftherios Venizelos International Airport, zoals de luchthaven officieel heet, ontvangt jaarlijks miljoenen passagiers en verbindt West-Europa met het Midden-Oosten en de Balkan. Elke dertig minuten vertrekt er een metro naar het centrum van Athene. Als je vanuit de Griekse hoofdstad wilt verder reizen naar andere bestemming in het land, ga da naar het station Larissis.

Kreta heeft drie luchthavens, waaronder die van Heraklion. Wil je net als duizenden andere jonge Nederlanders feest vieren in Chersonissos? Dan moet je vliegen op de luchthaven van Heraklion of Chania. Vooral in de zomermaanden is het een kwestie van vroeg boeken om een goedkoop ticket te bemachtigen. Zo raak je niet afhankelijk van de relatief dure Griekse maatschappijen, zoals Olympic Airways. Je kunt je ticket ook goedkoper maken door niet van Schiphol te vertrekken. Andere opties zijn Eindhoven, Brussel en Eelde. Op Chersonisoss-vakantie.nl vind je meer informatie over deze feestbestemming..

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021