Excite

Goedkope vluchten naar Portugal

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Het is een grote stad met veel historie en bezienswaardigheden. Een van de mooiste bezienswaardigheden is Castelo de São Jorg, een kasteel op een berghelling in de wijk Alfama. Vanaf het terras bij Miradouro de Santa Luzia heb je een mooi uitzicht over de oude wijk van Lissabon. Bairro Alto is de meest trendy wijk van de stad. Er zijn daar veel cafés, restaurants en winkels, maar ook de kerk São Roque is hier te bewonderen.

In het zuiden van het land wordt de Algarve veel bezocht. Er zijn daar veel stranden, waar de meeste toeristen voor komen, maar deze regio van Portugal heeft ook veel cultuur te bieden. Zo is er de oude stad Faro. Rondom de stad ligt een prachtig schiereiland. Ook Silves en Loulé hebben veel te bieden. In Loulé zijn nog Moorse overblijfselen te zien. En Albufeira is een populaire badplaats, voornamelijk onder jongeren.

Wanneer je op vakantie wil naar Portugal kun je kiezen uit verschillende luchthavens. Zo heeft Lissabon een vliegveld,Aeroporto da Portela, dat ligt op maar zo’n zes kilometer van de stad. Vele Europese luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar het grootste vliegveld van Portugal. Nederlandse maatschappijen die naar Portugal vliegen zijn ondermeer de KLM.

Wie naar het zuiden van Portugal gaat, zal waarschijnlijk uitkomen op het vliegveld van Faro. Voor de Algarve is dit het belangrijkste vliegveld. De meeste goedkope vluchten van prijsvechters als Ryanair en Easyjet gaan naar Faro. Ook op de luchthaven van Porto, in het noordwesten van Portugal, komen deze goedkopere luchtvaartmaatschappijen.

Afbeelding: Flickr, Jorge Andrade

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020