Excite

Lekker op vakantie in Goes

In Nederland zijn talloze mooie vakantiebestemmingen te vinden. Neem bijvoorbeeld Goes in Zeeland. Deze stad is te vinden op het schiereiland Zuid-Beveland en telt ruim 35.000 inwoners. Het is ook de hoofdstad van de gemeente Goes. Veel mensen trekken naar Goes toe, om er te wonen, maar ook om er vakantie te vieren. Met een goede reden.

Leuke bezienswaardigheden in Goes

Boven alles is Goes een gezellig stadje. Maar je hoeft hier niet voor de gezelligheid alleen te komen. Er is ook heel veel te zien. Wie van architectuur houdt, kan de ogen uitkijken. Het stadhuis aan de markt is bijvoorbeeld prachtig uitgevoerd in gotische stijl en stamt al uit de 15e eeuw. En wat dacht je van het oude burgemeestershuis uit 1753, waarin nu een hotel gevestigd is. Ook erg mooi is de Grote Kerk uit 1423, eveneens in (laat)gotische stijl uitgevoerd. Andere bouwwerken die het bekijken waard zijn, zijn de watertoren, de stadshaven, het Stadskantoor, de getijwaterkorenmolen, de Sionkerk en alle oude straatjes, pleintjes en oude poortjes die her en der in de stad te vinden zijn.

Veel te doen in Goes

In Goes is ook veel te doen. Je kunt het Historisch Museum De Bevelanden bezoeken, de Stoomtrein Goes-Borsele, maar je kunt ook een avondje uit in het Da Vinci Theater (bioscoop) of De Mythe en Podium 't Beest (theaters). Ook worden in Goes regelmatig grote evenementen georganiseerd, zoals 12 Hours of HipHop en Ganzen Pop. Tot slot kun je er heerlijk winkelen. Er zijn een aantal kleine winkelcentra, onder meer in de wijk Goese Polder. Daarnaast vind je in het centrum van de stad een belangrijk winkelgebied.

Hotel boeken in Goes

Als je een weekendje of langer op vakantie wilt in Goes, dan kun je kiezen uit veel leuke en comfortabele hotels. In het centrum vind je bijvoorbeeld Hotel Jersey Goes en Hotel Terminus Goes. Wat buiten de stad - maar nog steeds heel centraal - is een Van der Valk Hotel te vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020