Excite

Gondels in Venetië

Venetië ligt in Italië, in het noordoosten van het land. Ten oosten van Venetië ligt Verona, ten westen vind je Triëst en ten noordoosten Bologna. Jaarlijks komen er veel toeristen naar Venetië, aangezien de stad wereldberoemd is.

Venetië is voornamelijk bekend vanwege het vele water. De grachten en de gondelboten heeft iedereen wel eens op televisie of foto’s gezien. Het is mogelijk om een zelf ook een tocht te maken in een gondel. Ander vervoer is er trouwens bijna niet te vinden. Venetië zelf is namelijk autovrij en er is maar één autoweg die naar de stad gaat.

Langs de kanalen vind je mooie gebouwen, waarvan vele al erg oud zijn. Je kunt dus zeker je ogen uitkijken als je een wandeling of boottocht maakt door Venetië. Ook opvallend zijn de vele bruggen, waarvan sommige echt ontzettend oud zijn. Veel van deze bruggen zijn dan ook veelvuldig op de foto gezet.

Winkelen kan in Venetië ook prima. Rond het Piazza San Marco vind je veel luxe modezaken van bekende topnamen. In de stad zelf vind je ook heel erg veel souvenirwinkels. Het eten in Venetië is, zoals in heel Italië, absoluut de moeite waard. Bijkomend is dat liefhebbers van vis helemaal goed zitten in deze stad. Het is namelijk de stad met de hoogste viscomsumptie van Italië. Visgerechten zijn doorgaans ook voordeliger dan andere gerechten.

Afbeelding: Flickr account merula

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020