Excite

Genieten op Gran Canaria

Ook zo'n zin in 1.560 vierkante kilometer subtropisch klimaat? Overweeg dan eens een reisje naar Gran Canaria. Juist als het bij ons guur en koud is, is het heerlijk om jezelf (en je geliefde) een reisje naar de zon cadeau te doen. Tijd om even bij te komen en te genieten!

Informatie Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de Canarische eilanden (Spanje) en ligt ongeveer 210 kilometer van de noordwestkust van Afrika. Door het warme, subtropische klimaat heerst er vrijwel het hele jaar door een aangename temperatuur: gemiddeld 22 graden. Zelfs in januari, wintermaand bij uitstek, duikt het kwik over het algemeen niet onder de 17 graden. Een ideaal toevluchtsoord voor de koukleumen onder ons! Ook het zeewater is er aangenaam warm: 19 tot 24 graden.

Toeristisch Gran Canaria

Met zulke temperaturen is het te verwachten dat het eiland een trekpleister is voor toeristen. En dat is het dan ook: jaarlijks brengen zo'n 2,2 miljoen mensen een bezoekje aan Gran Canaria. De meesten van hen brengen hun vakantie door in het zuidelijke gedeelte.

De trekpleisters op Gran Canaria

Bekende 'places to be' op Gran Canaria zijn Maspalomas en Playa del Inglés. Voor de jongeren zijn er ontelbare bars en discotheken te vinden, terwijl de oudere garde zich over het algemeen vermaakt op de uitgestrekte witte zandstranden. Ook voor (kleine) kinderen zijn de stranden zeer geschikt, omdat deze slechts langzaam aflopen in zee. Langs de stranden zijn ontelbare hoeveelheden hotels, vakantieaccommodaties, terrasjes en bars te vinden. Ook de markt (woensdag en zaterdag) in San Fernando is geliefd bij jong en oud.

Wat is er te doen op Gran Canaria?

Sowieso is er op Gran Canaria heel wat te ondernemen, dus voor wie niet doorlopend in de zon wil liggen bakken: enkele ideeën voor een leuk dagje uit. Een echte aanrader is Aqualand in Maspalomas; een waterpretpark dat genoeg in huis heeft voor waterratten van alle leeftijden. Ook Holiday World, Sioux City en de Gran Karting Club trekken jaarlijks vele bezoekers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020