Excite

Gran Canaria voor jong en oud

Gran Canaria is het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden. Je vindt er zon, zee, en goudgele stranden. Maar het eiland heeft ook beeldschone natuur, waterparken en bijzondere bezienswaardigheden te bieden. Nieuwsgierig geworden? Boek dan eens een reis naar Gran Canaria.

Veel mensen gingen je al voor: niet zo gek dus dat dit eiland zich tot een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa mag rekenen. Of je nu jong bent of al wat ouder, Gran Canaria staat garant voor genieten. Je bent er altijd zeker van een stralend zonnetje en een blauwe lucht, en er is zoveel te beleven dat je tijd tekort zult komen.

Natuurlijk sla je Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, niet over. Hier kun je de koloniale Casa de Colón bekijken, en heerlijke tapas gaan eten in een van de vele bars. Ga, als je er toch bent, ook even langs bij het huis van de beroemde wereldreiziger Christoffel Columbus.

Maar ook buiten de gezellige hoofdstad is er genoeg te doen! In het zuiden van het eiland vind je bijvoorbeeld een groot vogelpark, het Palmitos Park. In het vissersdorp Arguineguin vindt elke dinsdag de grootste markt van het eiland plaats. Hier kun je terecht voor kraakverse en exotische producten.

Reizen naar Gran Canaria boek je bijvoorbeeld bij Arke of Thomas Cook. Je hebt de keuze uit verschillende comfortabele hotels, appartementencomplexen en resorts. Jongeren kunnen voor een volledig verzorgde vakantie naar het eiland terecht bij Beach Masters.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Berto Garcia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020